به گزارش سلام لردگان به نقل از دانا، حسين رويوران، کارشناس ارشد مسائل غرب آسيا در برنامه گفتگوي ويژه خبري سه شنبه شب شبکه دوم سيما با اشاره به طرح امريکا براي بر اندازي حکومت بشار اسد از سه سال قبل گفت: آنها اميد داشتند که در مدت 2 تا 3 ماه اسد سقوط کند و نظامي هم پيمان غرب جايگزين آن شود.
وي افزود: با شکست اين طرح، آنها سعي کردند اين سناريو را تعديل کنند از اين رو افرادي را با عنوان مخالف جمع و با همکاري قطر به عنوان مخالفين دولت قلمداد کردند.
رويوران تصريح کرد: امريکا در مذاکرات ژنو تلاش مي کند تا آنچه در ميدان و در براندازي نتوانست به پيش ببرد، آنجا از راه سياسي انجام دهد همان طور که مي بينيم در جلسه شنبه سفير امريکا در سوريه به همراه مخالفان وارد شد و از طرف آنها صحبت مي کرد امري که نشان مي دهد طرف سوريه، امريکاست.
وي گفت: وليد معلم وزير خارجه سوريه پيمان سوري-سوري مطرح کرد تا مردم از راه انتخابات سرنوشت خود را تعيين کنند و نيروها عليه غيرسوري ها يعني القاعده، همراه شوند ولي مي بينيم امريکايي ها به دنبال راه حل سياسي سوري-سوري نيستند و نمي خواهند مردم سرنوشت خودشان را در اختيار داشته باشند.
کارشناس ارشد مسائل غرب آسيا در ادامه گفت:دولت سوريه اعلام کرده است که حاضر به واگذاري بخشي از قدرت است ولي ابتدا بايد غيرسوري ها از صحنه حذف شوند ولي اينها مي گويند دولت منهاي اسد، حتي در روز اول گفتگوها، با استفاده از جريان رسانه اي اعلام شد که عکاس سازمان امنيت سوريه با 11 هزار عکس از افراد کشته شده زير شکنجه پناهنده شده است.
وي افزود: تاکنون يک عکس به بيرون درز نکرده است و اين امر نشان مي دهد فرآيندهاي رسانه اي براي افزايش فشار بر نظام سوريه از قبل تدارک ديده شده، اين در حالي است که خود معارضه مشروعيت گفتگو را ندارد ولي اين همه خواسته مطرح مي کنند.
آمريکا در ژنو 2 تلاش مي کند آنچه در براندازي و به کارگيري نيروها تروريستي نتوانست پيش ببرد در ژنو دنبال براندازي ولي از راه کارهاي سياسي است.
وي ادامه داد: يکي از علل مهم ديگر به نتيچه نرسيدن مذاکرات ژنو عدم حضور ايران در اين نشست است.
در اين گفتگو، عباس گلرو، کارشناس ارشد غرب آسيا، ضمن ساختگي دانستن بحران سوريه گفت: چيزي که برمبناي ناصحيح شکل گرفته باشد نتيچه آن از قبل مشخص است نشست ژنو پايه نامشروع دارد اساسا بحران در سوريه ساختگي است.در مسائلي که در ژنو 2مطرح مي شود هيچ گونه منطقي مشاهده نمي شود
نشست ژنو سه موضوع اساسي شامل کمک رساني به مناطق آسيب ديده، ازادي زندانيان و روند سياسي را مورد نظر داشت که پس از کارشکني هاي معارضه، آنها تاکيد بر امدادرساني در منطقه اي خاص در حمص را داشتند، چرا که در آن منطقه جمعي از عناصر مسلح در شرايط محاصره هستند.
وي افزود: آنها همچنين درخواست آزادي 10 هزار زنداني را دارند ولي آنها پاسخي در باره درخواست دولت سوريه براي آزادي شهروندان و نظاميان ربوده شده توسط گروههاي مسلح ندارند.
گلرو تصريح کرد: در روند سياسي هم رويکرد دو طرف کاملا متفاوت است، مخالفين تاکيد بر دولت انتقالي و تغيير نظام دارند اما طرف مقابل اولويت را به مبارزه با تروريسم مي دهد.
اين کارشناس مسائل غرب آسيا در ادامه گفت: 3 سال از بحران سوريه مي گذرد و يکي از عناصر قدرت، ايستادگي جمهوري اسلامي ايران در کنار سوريه بود، کشوري که يکي از عناصر اصلي محور مقاومت است.
وي افزود: تمام بازيگران منطقه اي و بين المللي اين درک را داشتند حتي دبير کل سازمان ملل در تماس هاي خود با مقامات وزارت خارجه گفته بود که ما به جمهوري اسلامي ايران نياز داريم تا بتوانيم به پيش برويم و به نتيجه برسيم.
انتهاي پيام/